Manisa iş hukuku avukatı, işveren ile işçi arasında anlaşmazlıkların çözümünde aktif rol alan öznedir. İş Hukuku alanında faaliyet gösteren Av. Samet Aygün Hukuk Bürosu, Manisa’da yer alan ofisinde hukuki danışmanlık hizmeti vermektedir. Manisa ve çevre ilçe adliyelerde görülen iş hukukundan kaynaklı uyuşmazlık ve davalarda müvekkillerine Manisa iş hukuku avukatı olarak hukuki destek sunmaktadır.

Manisa İş Hukuku Avukatı Faaliyetleri

manisa iş davası avukatı
manisa iş davası avukatı

Av. Samet Aygün Hukuk Bürosu’nun Manisa iş avukatı faaliyetleri genel olarak şu şekildedir;

  • Maaş veya ücret alacakları ödenmeyen işçiye yönelik hukuki süreç planlama ve yönetimi,
  • Mobbinge (psikolojik tacize) uğrayan işçi için hukuki süreç yönetimi,
  • Kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, fazla mesai ücreti, yıllık izin, UGBT, AGİ, staj alacağı vb. işçi alacaklarının hesaplanması
  • Zorunlu dava şartı olan arabuluculuk görüşmelerinin yürütülmesi ve iş hukuku davalarının açılarak takibi,
  • Kötü niyet tazminatı, sendikal tazminat vb. tazminatlar için dava açılması ve takibi,
  • İşçi işveren uyuşmazlıkları ve işe iade davası gibi özel niteliklere haiz davaların açılması ve takibi,
  • İşçinin eksik ödenen primlerinin gerçek maaşı üzerinden ödenmesine yönelik dava takibi,
  • İşyerindeki çalışma ortam ve koşullarında meydana gelen değişiklik ve diğer sebeplere dayalı istifa süreçlerinin yönetilmesi,
  • İhtarname, ihbarname, ibraname vb. evrakların süresi içerisinde hazırlanması, gönderilmesi ve uygulanması,
  • Meslek hastalığı, iş kazasından kaynaklı tazminat vb. hallere dayanan iş davalarının takibi,
  • Toplu iş sözleşmesi, mevsimlik iş sözleşmesi, belirli-belirsiz süreli iş sözleşmesi, deneme süreli iş sözleşmesi vb. sözleşmelerden kaynaklı iş davaları,
  • Fabrika ve fason işçilerin kıdem tazminatı, fazla mesai vb. işçi alacaklarına ilişkin davaların takibi,
  • Alt işveren nezdinde çalışan işçilerin haklarının ihlalinden doğan uyuşmazlıklara yönelik iş hukuku davaları,
  • Hizmet tespit davasının açılması ve takibi,
  • İşveren ve işçi arasında iş sözleşmesinin hazırlanması,
  • Şirketlere yönelik hukuki danışmanlık hizmeti ve iş hukuku davalarının takibi.

Manisa’da hukuki danışmanlık hizmeti veren Av. Samet Aygün, yukarıda zikredilen faaliyet alanlarına yönelik bu anlamda; uzun yıllara dayanan tecrübe, bilgi, birikim ve uzman Manisa iş hukuk avukatı kadrosu ile hizmet sağlamaktadır.

İşe İade Davası

İşe iade davası, işverenin iş sözleşmesine haklı bir neden olmaksızın son vermesi halinde işten çıkartılan işçinin tekrar işe iadesi için başvurulan bir yoldur. İşe iade davası, işçinin işe gitmediği zaman aralığında uğramış olduğu zararları tazmin etmeye yarayan bir dava türüdür. İşe iade davası açılabilmesi için kanunda işverenin yanında en az 30 işçinin çalışıyor olması ile işçinin en az 6 aydır aynı iş yerinde çalışıyor olması aranmaktadır. İşe iade davası ile işverenin fesih hakkını kısıtlamakla birlikte işçinin keyfi olarak işten çıkartılmasının da önüne geçilmektedir. Bu dava ile işçinin işe iadesi, aksi taktirde en az 4 aylık işe başlatmama tazminatı ile birlikte 4 aylık boşta geçen sürenin ücreti talep edilir. Nihayetinde işe iade davasının kabulü halinde işveren, işçiyi tekrar işe almak zorundadır. Kanunda işçinin işe iade davasını açabilmesi için, arabulucuya başvuru şartı öngörülmüştür. Taraflar arabulucuda anlaşması halinde uyuşmazlık kesin olarak sonuçlanır. Aksi taktirde arabulucuda anlaşamama varsayımında, uyuşmazlık konusunun iş mahkemesine taşınması ve işe iade davasını açması gerekmektedir. İşçinin işe iade davası yoluna başvurması ve davanın kabulüne karar verilmesi durumunda, işçi tekrar işe alınır ve iş sözleşmesi hiç sona ermemiş gibi sonuç doğurur. İşverenin işçiyi tekrar işe almadığı durumda ise işverenin kanundan doğan tazminat yükümlülüğü gündeme gelecektir. Ayrıca belirtmek gerekir ki işe iade talebi, diğer işçi alacakları ile birlikte talep edilememekle birlikte ayrı bir iş davası açılarak talep edilmelidir. Bu konuda hukuki danışmanlık hizmeti almak adına Manisa iş hukuku avukatı meslektaşlarla iletişime geçmeniz sizlerin yararına olacaktır.

Kıdem Tazminatı Davası

İş Sözleşmesinin sona ermesinin hukuksal sonuçlarından belki de en önemlisi kıdem tazminatıdır. Kıdem tazminatının haiz olduğu hukuki niteliği gereği, ücret alacağı olmayıp tazminat alacağıdır. Kıdem tazminatı davası açılabilmesi için, işçinin en son çalıştığı yerindeki sürenin en az bir yıl olması ve iş akdinin kanunda öngörülen fesih türleri ile sona ermesi gerekmektedir. Kıdem tazminatına hak kazanabilmek için kanunda öngörülen haller şunlardır: İşçinin ölümü, işçinin askeri hizmet için çağrılması, işçinin yaşlılık maaşı veya emekliliğe ya da sakatlık kazancı ile toptan ödeme isteğiyle işten ayrılma şartlarına sahip olması, kadın işçilerin evlilik nedeniyle işten istifa etmeleri, İ.K. m.16 gereği işçinin haklı bir nedenle istifası gibi sebeplerdir. Ayrıca normal şartlarda istifa eden işçinin kıdem tazminatına hak kazanmayacağı Yargıtay İçtihatları ile sabittir. Ancak yukarıda zikredildiği gibi haklı nedenle istifa(fesih) hallerinde kıdem tazminatı saklıdır.

İhbar Tazminatı Davası

İhbar tazminatı, hizmet akdinin süre verilmeden feshi durumunda işçinin yeni iş buluncaya kadar boşta geçireceği günlerin tazminatıdır. İhbar süreleri, işçinin işyerinde çalıştığı süre göz önüne alınarak kanunda öngörülmüş sürelerdir. Ayrıca belirtmekte gerekir ki işten kendi isteği ile yani istifasını sunarak ayrılan işçi, feshin nedeni haklı olsa dahi ihbar tazminatına hak kazanamayacaktır. İhbar tazminatı davası, işi akdine son verilen işçinin diğer işçi alacakları ile talep ettiği alacak kalemlerinden yalnız birisidir.

Fazla Mesai Davası

4857 sayılı İş Kanunu’nda fazla mesai (fazla çalışma), haftalık çalışma süresi olan kırk beş(45) saatin üzerindeki çalışmalar olarak tanımlanmaktadır.  Fazla çalışma ücreti hesaplanırken İş Kanunu’nun 41. maddesi gereği haftalık 45 saate kadar olan çalışmalarda %25, 45 saati aşan çalışmalarda ise %50 oranında zamlı ücret hesaplaması fazla mesai olarak uygulanır. Ödenmesi yapılmayan işçi haklı sebebe dayanarak iş akdine son vererek kıdem tazminatı ve diğer alacakları ile birlikte fazla mesai alacağını dava konusu edebilir. Uygulamada yer alan işçi ve işveren arasında meydana gelen işçilik alacaklarına ilişkin uyuşmazlıklara bakıldığında, fazla çalışma ücretine yönelik davaların en sık rastlanan davalar arasında yer aldığı göze çarpmaktadır. Bu nedenle bu davalarda fazla çalışmanın ispatı oldukça önemlidir. Bu sebeple alanında uzman bir Manisa iş hukuku avukatından hukuki danışmanlık hizmeti almak büyük önem arz etmektedir.

Hizmet Tespiti Davası

Hizmet tespit davası ile, davacı işçi ile davalı işveren arasında, hizmet sözleşmesine dayalı olarak belli tarihler arasında ve belirli bir ücret karşılığında bir iş ilişkisinin varlığı tespit edilir.  Hizmet tespit davası ile aylık prim ve hizmet belgesi işveren tarafından verilmeyen veya çalıştıkları Kurumca tespit edilemeyen sigortalılar, çalıştıklarını yılın sonundan başlayarak beş yıl içerisinde iş mahkemesine başvurarak mahkeme kararı ile ispatlayabilir. Davada taraf olarak Sosyal Güvenlik Kurumu taraf olarak gösterilmek mecburiyetindedir. Öte yandan hizmet tespiti davası sonucunda işçiye para ödenmesine hükmedilemez. Buna karşın işçinin sigorta primlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu’na ödenmesine karar verilecektir. Böylece hizmet süresi tespit edilen işçinin, eksik yatırılan sigorta primlerinin telafisi yapılarak hak kaybının önüne geçilecektir. Hizmet tespit davalarında alanında uzman Manisa iş hukuku avukatı meslektaşlar ile çalışmak sizin menfaatinize olacaktır.

İş Kazaları

İş kazaları, günümüzde hem nitelik hem de nicelik bakımından hızla artmaktadır. Bunun başat sebeplerinden birisi iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin gerektiği gibi alınmamasıdır. İşçi ile işverenin birbirlerine karşı kanundan ve sözleşmeden doğan hak ve yükümlülükleri bulunmaktadır. Bu yükümlülükler sebebiyledir ki işin sorunsuz görülmesi gerekmektedir. Taraflardan birinin yükümlülüklerine uymaması beraberinde iş kazalarını getirmektedir.

İş kazası nedeniyle sağlığından ve mesleğinden olan işçinin alacak hakları doğmaktadır. İş kazasından kaynaklı tazminat alacakları için iş kazası davaları ile takip edilmektedir. İş kazası sebebiyle talep edilecelek tazminatlara örnek vermek gerekirse: destekten yoksun kalma tazminatı, iş görmezlik tazminatı, maddi ve manevi tazminat vb.  İş kazaları denince alanında uzman bir Manisa iş kazası avukatı dava süreçlerini hem iş kazası tazminatı alacakları hem de iş kazası ceza davaları bakımından titizlikte yürütmesi gerekir.

İşçilik Alacakları Davası

İşçilik alacakları davası, işçinin aynı işyerinde hak kazandığı ancak işvereni tarafından kendisine ödenmeyen alacakların tespiti ve tahsili amacıyla başvurulan dava yoludur. Bu dava türünde işçinin talep edebileceği alacak kalemleri şunlardır: ücret alacağı ve buna bağlı olarak; ücretin ekleri (prim, ikramiye vb.), yıllık izin ücreti, fazla çalışma ücreti, hafta tatili ücreti, bayram ve genel tatil ücreti, bakiye süre ücreti, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, işe başlatmama tazminatı, ayrımcılık tazminatı, sendikal tazminat, maddi tazminat, manevi tazminat, iş kaybı tazminatı, rekabet yasağının ihlali nedeniyle tazminat, boşta geçen süreye ait ücret ve diğer haklar, fazla ve varsa eğitim gideri talebi ile cezai şart talebi gibi işçilik alacaklarıdır.

İşçilik alacak davasının konusu olan ve yukarıda sayılan alacakların belirlenmesi, tespiti ve işçi tarafından bilinmesi çoğu zaman mümkün değildir. Nitekim ülkemizde yaygın olarak kayıt dışılık hakim olmakla birlikte kayıt tutan işverenler dahi işçinin bordrosunda eksik veya hatalı kayıt altına alınabilmektedir. İşçinin hak kazandığı işçi alacaklarını bilmemesi ülkemiz şartlarında doğal karşılanmamakla birlikte alacak kalemlerinin tespiti ve delil olarak dava dosyasına sunulması hak kaybına uğramamak adına büyük önem arz etmektedir.

İşçilik alacakları davasında işçi, eline geçen ücreti bilmekte olup bir uyuşmazlık çıktığında tazminat ve diğer işçilik alacaklarının hesabında ücrete esas alınan kalemleri tam ve doğru şekilde işçinin bilmemektedir. Nitekim ülkemiz şartlarında kayıt dışı istihdam veya kayıtlı olup da bordroların eksik gösterilmesi neticesinde çoğunlukla hak kayıplarının yaşandığı unutulmamalıdır. Ayrıca işveren nezdinde tutulan işçi kayıtlarına işçinin zamanında ve doğru olarak erişimi pratikte her işçi için mümkün olmadığından, alanında uzman bir Manisa işçi Avukatından hukuki danışmanlık hizmeti almak işçi alacakları davasında hak kaybına uğramanızın önüne geçecektir.

Şirketler İçin İş Hukuku Danışmanlığı

manisa işçi avukatı
manisa işçi avukatı

Türkiye’de iş hayatı hızlı bir şekilde değişmektedir. Ticari hayat ve iş hukuku, giderek daha ayrıntılı hükümlerle düzenlenmektedir. Nitekim şirketlerin, günlük olarak yürüttükleri olağan işler dahi vergi, sermaye piyasası, rekabet, patent, çevre kirliliği, gümrük mevzuatı gibi kompleks hukuk kuralları ile çevrelenmektedir. Ayrıca zikredilen bu hukuk kurallarının değiştirilmediği bir gün bile bulunmamaktadır. İşbu sebeple, şirketlerin, işletmelerin, faaliyetlerini yürütürken Manisa iş hukuku avukatı danışmanlık hizmetlerine duydukları anlık ihtiyaç zorunluluk haline almıştır.

Manisa gibi büyük sanayi bölgelerinin ve fabrikaların yer aldığı şehirde Manisa Şirketler Hukuku Avukatının vermesi gereken azami hukuki hizmetler şunlardır: başka şirketlerin devralınması sürecini yönetmek ve koordine etmek, sermaye piyasası araçlarının ihracı vb. süreçlerde vergilerle ilgili sorunların çözümünde görev almak, şirket ana sözleşmesini veya diğer şirket mevzuatını üst yönetim için yorumlamak, holdingin yönetim kurulu kararlarının ve toplantı tutanaklarının yazılmasında yardımcı olmak; patentler, markalar, fikri mülkiyet hakları ve ticari sırlar ile ilgili tescil gibi koruma yollarına başvurmak; sözleşmelerin pazarlık aşamasında yardım etmek, bunları hazırlamak ve yorumlamak, marka ve diğer fikri mülkiyet haklarını korumak, ücretleri, işçiler ile ilgili çalışma saatlerini ve çalışma koşullarını düzenleyen mevzuatı takip etmek ve icrasını sağlamak, toplu sözleşme görüşmelerini yürütmek, grev sürecinin hukuki boyutunu yönetmek, KVKK hazırlamak ve uyarlamak sayılabilir.

Yukarıda zikredilen ve şirketleri avukatından beklenilen işlemlerin nispeten kolay işlerle uğraşan avukatlar ile değil; şirketin bütün hukuki işlerini yürütmeye ehil, tedarik, üretim, pazarlama ve satış fonksiyonlarına uyum sağlayabilen alanında uzman bir Manisa İş Hukuku Avukatının tercih edilmesinde fayda vardır.

Haklı Fesih

İşçinin bazı gelişmelere bağlı olarak bazen işyerini terk etmesi veya birtakım şahsına münhasır nedenlerle işi bırakması veya şartlara bağlı olarak kendi serbest iradesiyle iş akdini feshetmesi uygulamada sıkça karşılaşılan bir durumdur. Fesih, sözleşmenin her iki tarafına tanınmış bozucu yenilik doğuran bir haktır. Genellikle işçiler, sözleşmelerini feshederken iradesi ile beyanı arasındaki uygunsuzluğun ne gibi hukuki sonuçlar doğuracağını bilemez. İşçinin feshi haklı olsa dahi, fesih iradesini karşı tarafa beyan ederken yaptığı yanlış açıklamalar ya da davranışlar, işçinin aleyhine hukuki sonuçlar zuhur edebilmektedir.

Hukuki sonuçları örneklendirmek gerekirse kıdem tazminatı, ihbar tazminatı gibi haklardan mahrum kalıp kalmayacağı ve bazen de cezai şart gibi bir takım yükümlülüklerden doğup doğmayacağı sayılabilir. İşinden ayrılan işçi, uzun yıllar emerek vererek kazanmış olduğu bir takım haklardan, hukuki süreci yanlış yönettiği için mahrum kalabilir. Bu gibi durumların önüne geçmek için Manisa İşçi Avukatından hukuki danışmanlık hizmeti almak işçinin haklı iken haksız duruma düşmesini engelleyecek ve hakkettiği alacaklara kavuşmasını sağlayacaktır.

Haklı fesih; iş sözleşmesinin belirli-belirsiz süreli olmasına bakılmaksızın, feshi haklı kılan bir nedenin varlığı halinde, işçi ihbar öneline uymasına yani bildirimde bulunmadan iş akdini haklı nedenle derhal fesih edebilir. Haklı fesih nedenleri 4857 sayılı İş Kanunu’nun 24. maddesinde düzenlenmiştir. Bu nedenleri sayacak olursak: sağlık nedenleri, ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırılık ve benzerleri zorlayıcı nedenlerdir.

İşçi, haklı fesih nedeniyle iş sözleşmesini feshetmiş ise feshe bağlı haklardan yararlanır. İşçi sözleşmeyi kendi feshettiğinden ihbar tazminatına hak kazanamaz iken kıdem tazminatı ile ücret alacağını talep edebilir. Ayrıca işçi iş sözleşmesini haklı nedene dayanarak fesih edecek olursa cezai şart ödeme yükümlülüğü ortadan kalkar. Öte yandan işçi iş sözleşmesini İş Kanunu madde 24’e göre fesih etmesine rağmen, gerçekte haklı bir fesih sebebi yoksa veya iddia edilen sebep ispatlanamamışsa ya da kanunda öngörülen hak düşürücü süreye uyulmamışsa; işçi tarafından yapılan fesih haksız fesih olarak kabul edilir.

Ayrıca haklı bir neden olmaksızın serbest iradesiyle iş sözleşmesini fesheden işçi, sözleşmeden kaynaklanan birçok haktan mahrum kalacaktır. İşçinin iş güvencesi bulunsa dahi işe iade davası açamayacak olup işsizlik ödeneğinden de yararlanamayarak kıdem tazminatı da talep edemeyeceği gibi kendisi işverene tazminat ödemek durumunda kalabilecektir. Yukarıda açıklanan sebeplerle, iş akdine son verecek olan işçi haklı bir sebebe dayansa dahi kanunda öngörülen hakkını usulüne uygun kullanmaz ise feshi haksız olarak değerlendirilir ve hak edişlerinden mahrum kalır. Bu ve benzeri durumların önüne geçebilmek için Manisa iş hukuku avukatından hukuki danışmanlık hizmeti almak, sizlerin haklıyken haksız durumuna düşmenizin önüne geçecektir.

İş Hukuku

Manisa’da faaliyet gösteren Av. Samet Aygün Hukuk Bürosu Manisa iş hukuku avukatı Manisa kadrosu İş Kanunu ve ilgili mevzuatlardan doğan uyuşmazlıklarla ilgili her türlü konuda, işçi-işveren ilişkisinden kaynaklanana sözleşmelerin düzenlenmesi ve hazırlanması, işe alım ve işten çıkarma gibi usullerin takibi ve kontrolü, işçi ve işveren arasında çıkan ihtilafın çözümlenmesi gibi her türlü dava ve uyuşmazlıkların takibi, uzman Manisa iş hukuku avukatı tarafından sağlanmakta olup yine işveren avukatı olarak da Manisa iş hukuku avukatı en iyi sonucu elde etmek için üstün gayret ve çaba göstermektedir.

Manisa iş mahkemelerinde işçi ile işveren arasındaki uyuşmazlıklardan doğan; işçi alacakları, hizmet tespit davaları, işe iade davaları ve iş kazasından kaynaklı tazminat talepleri görülmektedir. Manisa İş mahkemesi avukatı bu davalarda taleplerin ispatı ve isnadı için gerekli hukuki desteği sağlar ve en iyi sonucu elde etmek saikiyle çalışır.

Manisa İş hukuku avukatı kadromuz siz müvekkillerimize işçi ve işveren haklarının korunması, işçiler tarafından açılacak davalarda süre takibi ve haklarının korunması, yürürlükte yer alan kanunlara ve güncel mevzuata uygun iş sözleşmesi hazırlanması ile iş akdinin feshi süreçlerinde hak kayıplarını minimalize etmek için danışmanlık hizmeti sunmakta, iş mahkemelerinde görülen davalara dışında da ihtar, ihbar vb. evrak işlemlerinde de hukuki yardımı sağlamaktayız.

İşçi Avukatı ve İşveren Avukatı

Manisa İşçi Avukatı müvekkillerinin haklarını gözeterek müvekkillerinin hak kaybına uğramaması adına özveriyle hukuki süreci yönetir. İşçi avukatı müvekkilin menfaat ve taleplerini göz önünde bulundurarak iş mahkemelerinde yürütülen davaların lehe sonuçlanması için çaba göstermesi, Manisa iş hukuku avukatının görevleri arasında yer almaktadır. Nitekim işçinin haklarını savunan avukata işçi avukatı olarak nitelendirilirken, işverenin nezdinde dava yürüten ve onun haklarını savunan Manisa avukata da uygulamada işveren avukatı denilmektedir.

Manisa’da İş Mahkemeleri Davaları Ne Kadar Sürer?

Adalet Bakanlığınca iş hukukundan kaynaklanan uyuşmazlıklar nedeniyle görülen davalarda 2023 yılı için ön görülen süre maksimum 540 gün içinde sonuca bağlanması hedeflenmiş olup bu süre delil tespiti, keşif, tanık dineleme, bilirkişi raporu gibi muhakeme işlerine bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir.

Manisa’da iş davası süresi genel olarak şu şekildedir;

İş Mahkemelerince yürütülen yargılama aşaması8 ay – 1.5 yıl
İş Mahkemelerince yürütülen yargılama aşaması8 ay – 1.5 yıl
İstinaf ve Yargıtay aşaması8 ay – 1.5 yıl
İcra takip işlemleri1 ay – 1 yıl

Manisa iş hukuku avukatının dosyayı çözüme kavuşturma süreci mahkemelerde yaşanan yoğunluk ve öngörülemeyen diğer usul işlemlerinin uzaması neticesinde 1.5 ile 3 yıl arasında değişmektedir. Ayrıca belirtmek gerekir ki bu süreç her davanın ve olayın niteliklerine göre uzayabilir ya da kısalabilmektedir.

Manisa’da İş Davası Masrafı Ne Kadardır?

Manisa iş hukuku avukatının faaliyet gösterdiği davalarda; öncelikle davanın açarken kısmı bir tutar, yargılamanın ıslah aşamasında ödenmek üzere bazı masraflar doğar. 2023 yılı Manisa İş Mahkemesi masrafları şu şekilde sıralanabilir:

Başvuru Harcı           : 80,7 TL
Peşin Harç                 : Dava değerinin binde 68’i kadardır. Sonra ıslah ile tamamlanır.
Tebligat Masrafı       : 260 TL
Vekalet Harcı            : 11,5 TL
Bilirkişi Masrafı       : 385 TL
Keşif Giderleri          : 671,9 TL
Tanık Masrafı           : 68 TL

Yukarıda belirtilen masraf ve harçlar 2023 yılı için Manisa İş Mahkemelerinin talep ettiği miktardır.

Manisa İş Hukuku Avukatı Ücreti Ne Zaman Ödenir?

Manisa iş hukuku avukatı ücreti dava sonunda ödenmektedir. İş Hukuku avukatı ve müvekkil, dava neticelenince sizin lehinize hükmedilen tutarın belirli bir kısmının dava sonunda ödenmek üzere anlaşılır.

İş Kazalarında Hukuki, Cezai ve İdari Sorumluluk Kimdedir?

Manisa’nın Küçük Sanayi ve Organize Sanayi bölgelerinde ne yazık ki her gün iş kazaları meydana gelmekte olup iş kazaları neticesinde işverenin ya da işçinin cezai sorumluluğu gündeme gelmektedir. Her ne kadar işçilere işe başlamadan önce İş Güvenliği eğitimi verilmiş olsa da bazen kazanın önüne geçmek mümkün değildir. İş kazaları sebebiyle doğan cezai sorumluluğun tespitine yönelik nedenlerin titizlikle araştırılması ve sorumluların tespiti ilgililerce yerine getirilir.

İş yerinde meydana gelen iş kazası neticesinde mevzuat gereği her iş kazasının kaydı tutulmak zorunda olup hazırlanan rapor SGK’ya 3 iş günü içinde bildirilmek zorundadır. İşçinin işe başlamadan önce yapacağın işi içeriğine uygun İş Güvenliği eğitiminin işveren tarafından verilmesi zorunlu olup işbu eğitimin verilmemesi sonucunda iş kazasının sorumluluğunun tespiti gündeme gelecektir. İş kazaları neticesinde işçilerin hak kaybına uğramamaları adına İş Güvenliği konusunda uzman bir Manisa İş Hukuku Avukatından hukuki destek almalarında yarar vardır.

Manisa İş Hukuku Avukatı Arıyorum

Uzun yıllara dayanan bilgi, birikim mesleki tecrübeyle iş hukuku davalarında hizmet veren Av.Samet Aygün iş hukukundan doğan uyuşmazlıklara çözüm yönelik çözüm ortağınız olur. Yukarıda da açıklandığı üzere Manisa iş hukuku avukatına danışılmadan hareket edildiğinde haklı iken haksız duruma çıkma tehlikesi söz konusudur. Zamanında uygun strateji ve yöntem izlenmediğinde telafisi güç zararlar meydana gelir. Bu sebeple hukuki sürecin en başından itibaren Manisa İş Hukuku avukatlarından hukuki destek alınmalıdır.